Andersuitvaart

De uitvaart

Anders en Persoonlijk

          De Uitvaart

Er is binnen de uitvaartbranche veel veranderd de afgelopen jaren. Zo wordt er steeds vaker voor een persoonlijke en informele manier van afscheid nemen gekozen.


Nabestaande kunnen de zorg uit handen geven/of er voor kiezen om meer zelf te doen.


Zo is het mogelijk om uw dierbare/geliefde thuis op te baren en mee te helpen met de laatste verzorging. Ook is het mogelijk uw dierbare/geliefde zelf in de kist te leggen, de kist te sluiten, de kist te dragen of te vervoeren. De afscheidsplechtigheid klein en intiem thuis te houden of op een andere locatie naar keuze zoals bijvoorbeeld in een tuin, op het strand, een clubhuis of cafe restaurant.

Bijna alles is mogelijk, Uw wens staat centraal.


       Dag van de uitvaart

Alle keuzes die u tijdens de uitvaartweek maakt zullen bepalend zijn en uiteindelijk leiden tot de grote finale van het leven, die iedereen op zijn of haar manier zal beleven. Tijdens de afscheidsbijeenkomst of condoleance is het mogelijk om foto`s of filmbeelden met of zonder geluid af te spelen. Vooral wanneer de overledene al geruime tijd ziek of dement was, komen de gelukkige tijden weer vers in het geheugen.


Door een draaiboek te maken ontstaat er rust en ruimte. Omdat afspraken steeds concreter worden, is dit draaiboek voor iedereen een goede leidraad. Aan de hand van de gekozen uitvaart bespreken we de inhoud en volgorde van de plechtigheid.  Voor het logistieke gedeelte blijven wij verantwoordelijk en zullen wij alles op elkaar aan te sluiten. 


Belangrijk is dat u deze dag volledig uw aandacht kunt hebben bij het afscheid en dat niets u daarvan afleiding. Het is onze taak om daar zorg voor te dragen.

Neem contact op met mij voor een informatief gesprek